Hirdetés

Ben Saunders Scott kapitány nyomában



|

Saunders egy társával végigjárta a legendás sarkkutató utolsó útját az Antarktiszon.

Hirdetés

Péntek hajnalban, közép-európai idő szerint hajnali negyed háromkor Ben Saunders és Tarka L’Herpiniere sarkkutatók sikeresen befejezték világrekord-kísérletüket: végigjárták azt az utat, amelyet a legendás Robert Falcon Scott kapitány tett meg 1910 és 1912 között az Antarktiszon, a balvégzetű Terra Nova expedíció során.

A két sarkkutató az Antarktisz északi partjától a sarkkör legdélibb pontjáig és vissza összesen 1795 mérföldet tett meg. A 105 napos út mentális és fizikai értelemben is próbára tette őket: naponta átlag 17 km-t tettek meg a -46 °C-os hidegben, miközben mindketten egy több mint 100 kilós szánt húztak maguk után.

„Szinte felfoghatatlan, amit elértünk – mondta Ben Saunders. – A kísérlet testileg és szellemileg is hatalmas kihívás elé állított minket. Sokszor álltunk fizikailag és mentálisan is a teljesítőképességünk határán az intenzív hidegben, szélben. Miután mindezt átéltük, még nagyobb áhítattal és tisztelettel adózunk Scott kapitány és csapatának emléke előtt.”

Hirdetés

Ben folyamatosan posztolta a képeket és videoriportokat, így sok milliós közönséggel oszthatta meg az utazás minden részletét. A sarkkutató egy Intel technológiára épülő Sony VAIO Pro Ultrabookot és egy Panasonic Toughbook AX2- vitt magával az útra.

Patrick Bliemer, az Intel észak-európai regionális menedzsere elmondta: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy szerepet vállalhattunk Ben és Tarka világrekordot jelentő expedíciójában. Büszkék vagyunk arra, hogy a legújabb, negyedik generációs Intel Core processzortechnológia lehetővé tette számukra, hogy a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is részletesen beszámolhassanak az utazásukról.”

Az expedíció védnökei Falcon Scott (Robert Falcon Scott kapitány unokája) és Robert Swan OBE (az első ember, aki bejárta az Északi- és a Déli-sarkot is) voltak.

Az út részleteit az alábbi csatornákon nézhetitek meg:

www.youtube.com/scottexpedition

www.youtube.com/user/intelhungary

www.twitter.com/scottexpedition

www.facebook.com/TheScottExpedition?ref=ts&fref=ts

www.facebook.com/IntelHungary

www.instagram.com/scottexpedition

https://plus.google.com/u/0/114367232090040829063/posts

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.