Hirdetés

CeBIT: Commodore feltámadás



|

Ki ne emlékezne a Commodore játékgépeire? A márkanévvel új területeken, a játékgép piac mellett most már multimédia tartalomszolgáltatásban is találkozhatunk.

Hirdetés

 

commodorestand1_k.jpg

 

 

A játékrajongókat különleges kimunkálású és teljesítményű játék PC-i segítségével igyekszik magához vonzani a Commodore. Külön standot tartottak fenn erre a célra a CeBIT-en, ahol számos őrületes kinézetű masinát próbálhattak ki az érdeklődők. Az extrém külső mellett - modelltől függőem - extrém belsőről is beszélhetünk, a Commodore GX modellben például négymagos processzor és NVIDIA 8800 GTX videokártya kapott helyet.

 

commodorestand5_k.jpg

 

A hölgy nincs annyi idős, mint a Commodore sikergépe, a nyolcvanas években hódító C64

 

 

commodorestand3_k.jpg

commodorestand4_k.jpg

Kedvenc játékunk hangulatából választhatunk játékgépet a Commodore kínálatából

 

 

commodorestand2_k.jpg

Komolyan vehették az autóversenyzést az érdeklődők a Commodore játékgép standján, sajnos ez a konfiguráció nem megvásárolható.



Egészen más területen is találkozhatunk a Commodore névvel, a Commodore International Corporation révén. A cég a CeBIT alkalmával jelentette be és működés közben be is mutatta CommodoreWorld multimédia szórakoztató platformját. A CommodoreWorld szolgáltatás ingyenes és fizetős tartalmakat kínál, melyeket a cég Gravel médialejátszó klienseivel érhetünk el bárhol, ahol WiFi hálózat - és azon internet hozáférés - rendelkezésre áll. A szolgáltatás hamarosan hazánkban is elérhető lesz, filmekkel, zenékkel, ingyenes előzetesekkel, hírekkel. Előfizetéses alapon lehet a fizetős tartalmakhoz hozzáférni, a letöltött mennyiség alapján több díjcsomagból választhatunk.

 

commodoreworld1_k.jpg

commodoreworld2_k.jpg

A Gravel kliensek között már találunk maroknyi lejátszót és tévére köthető médiadobozt egyaránt. A maroknyi készüléken is lejátszható bármelyik felkínált tartalom.


Nagy utat tett meg a cég a vállalatiősszámítógépek világából a népszerű játékgépeken át a média tartalom szolgáltatáson, reméljük ezúttal egy valódi feltámadásnak lehetünk tanúi és a rég kedvelt nevet a következő nemzedéknek is lesz miért ismernie. Záróképünkön a Commodore egyik első vállalati gépe, a 8 bites Commodore PET, 1977-ből. Nagy, ormótlan, de ma már kifejezetten drága ritkaság.

 

commodoreworld3_k.jpg

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.