Hirdetés

Falon gurul a Disney VertiGo robotja



|

Elméletileg a plafonon is képes lenne közlekedni az eszköz.

Hirdetés

A legérdekesebb fejlesztések időnként a legváratlanabb helyekről érkeznek. A Disney nemrég csendben leleplezte a Disney Research Zurich és ETH által közösen kifejlesztett VertiGo robotját, amely legnagyobb érdekességét a függőleges falak megmászásának képessége adja. A kutatók szerint elméletileg a plafonon is képes lenne közlekedni, de ezt inkább nem tesztelték.

Hirdetés


A VertiGo semmiféle űrtechnológiás fejlesztést sem használ a falon guruláshoz, egyszerűen csak aktiválódnak és megfelelő pozícióba állnak a tetejébe épített ventilátorok. A két nagyméretű légkavaró képes elég erőhatást kifejteni a jármű vertikális felülethez való leszorítására, ebből sejthetően a kutatók számára az egyik legnagyobb kihívást a lehető legkönnyebb alkatrészek megtalálása és megtervezése jelentette. A jármű váza szénszálas anyagból készült, az egyéb műanyag alkatrészeit pedig 3D-nyomtatással állították elő.


A Disney nem kívánta részletezni a robot iránti érdeklődésének okát, de az egyik kutató szerint hasznosnak bizonyulhat például világítással kapcsolatos praktikus effektek kivitelezésénél, újszerű játékok tervezésénél.


(Forrás: Geek.com, Disney Research)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.