Hirdetés

Football Leaks: Sztárfocisták az új adatszivárgás áldozatai



|

A teljes rendszert megrendíthetik a következő hetekben nyilvánosságra kerülő dokumentumok.

Hirdetés

A WikiLeaks beindulása óta számos hangzatos botrányt ismerhettünk már meg a világhálón. Egy ideje még a rózsaszín felhőkben élőknek sem lehet kétsége afelől, hogy mennyi elhallgatott titkot rejtegetnek a különféle kormányzatok és nagyvállalatok. A legújabb adatszivárgás ezúttal egy milliárdok által kedvelt sportágat rendíthet meg alapjaiban.

Hirdetés

A Football Leaks weboldal mögött álló hackerek tavaly szeptember óta hozzák nyilvánosságra a legismertebb klubok, labdarúgók és sztáredzők hét pecsét alatt őrzött szerződési és fizetési információit. A Der Spiegel német hetilap most azonban bejelentette, hogy egészen elképesztő mennyiségű, 1,9 terabájtnyi adathoz jutottak hozzá a weboldal jóvoltából, a közel 18,6 millió dokumentum pedig a legnagyobb sztárokat tekintve is bőven tartalmaz érzékeny információkat.

A több ismert szaklap és 60 újságíró tényfeltáró munkájának hála elképesztő leleplezésekre számíthatunk az elkövetkezendő hetekben az ismert focisták és a legnagyobb klubok között kötött paktumokat illetően. A Der Spiegel szombati száma rögtön két címlappal, Cristiano Ronaldo és Mesut Özil kétes ügyeit taglalva jelenik majd meg. A jelekből ítélve most már nem is az a kérdés, milyen területeken számíthatunk még hasonló botrányokra, sokkal inkább érdekes, hogy mihez kezdhetnek majd ezzel a kihasznált/átvert emberek tömegei.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.