Hirdetés

LEGO szerverfarm a rák ellen harcol



|

Nem csak erős, hanem igencsak jól néz ki, ahogy egy hatalmas LEGO házban sok-sok "lóerő" harcol a rák ellen.

Hirdetés

A világ modderei már számtalan LEGO házat építettek számítógépeikhez, némelyik nagyon erős, de egyik sem szolgál olyan nemes ügyet, mint ez a több mint 2000 LEGO kockából készült, speciális ház. Három darab alaplap található a gépben, mindegyiken egy Core i7 2600 KS processzorral, és mindezt egy 1200 Wattos tápegység hajtja meg. Ez a számítási teljesítmény naponta 135.000 pontot ad hozzá az IBM World Community Grid kutatási hálózatához, mely a rák ellen harcol.

 

 

De ez még mind semmi! Mike Schrop, a rendszer létrehozója a LEGO kockák által biztosított szabadság okán akár további alaplapokkal, vagy komplett rendszerekkel bővítheti a számítási teljesítményt, különösebb erőfeszítés nélkül. A végére már csak egy jótanács jut Schrop úrtól, melyet érdemes megfontolni: " Ha bármikor egy projekten dolgoztok, és nem találjátok azt, amire pont szükségetek lenne, tegyétek fel magatoknak a kérdést, hogy használhatnék LEGO-t?".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.