Hirdetés

Mégis maradhat Európában a geo-blocking?



|

Egy kiszivárgott piszkozat alapján csalódást okozhat az Európai Bizottság.

Hirdetés

Az Európai Bizottság jelenlegi többek közt azon dolgozik, hogy teljesen egységes digitális piacot hozzon létre az EU tagállamaiban. Alapvetően arról lenne szó, hogy az EU-s tagállamokban jelenlévő digitális tartalomszolgáltatók nem köthetnék országokhoz sem a szolgáltatásaik elérhetőségét, sem pedig szolgáltatásaikban lévő tartalmak elérhetőségét.

Hirdetés


A Politico most megszerezte az egységes digitális piac létrehozásával kapcsolatos szabályozási tervezet előzetes piszkozatát. Egy eldugott paragrafus alapján a fenti törekvésnek szinte semmilyen érdemi hatása sem lenne, ugyanis az audiovizuális tartalmakra pont nem vonatkozna az új szabályozás, ezeknél maradhatna a geo-blocking. Ez azt jelenti, hogy például a Netflixnek továbbra is országonként eltérő kínálatot kellene fenntartania, nem válhatna minden EU-s országban azonossá az elérhető műsorok köre.


Jelenleg az EU tagországaiban csak a filmek és a sorozatok eseténen lehet rendszeresen földrajzi korlátozásokba botlani. Az egyéb népszerű tartalmak - például zenék, könyvek, videojátékok - esetében törvényi beavatkozások nélkül is szinte teljesen a múlt ködébe veszett már a geo-blocking.


Természetesen csak egy piszkozatról van szó, így nem kizárt, hogy az Európai Bizottság illetékesei végül mégis hajlandónak bizonyulnak átlökdösni a 21. századba a jogtulajokat.


(Forrás: TorrentFreak, Politico)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.