Hirdetés

Mégsem egyesül a Toshiba, Fujitsu és Vaio?



|

Az egyik vállalat állítólag már fel is állt a tárgyalóasztaltól.

Hirdetés

Tavaly decemberben felröppent a pletyka, hogy a Toshiba, Fujitsu és Vaio össze kívánják boronálni a számítógépes részlegeiket. Az elmúlt évtizedekben többször is előfordultak már efféle akciók a japán piacon, sok esetben pozitív végkimenetellel. A korábban rivális vállalatok egyesülése költséghatékonyabbá teheti a hétköznapi működésüket, a tervezési és gyártási folyamatokon túl még a reklámköltésen is spórolhatnak.

Hirdetés


Idén februárban a Bloomberg saját forrásokra hivatkozva megerősítette a Toshiba, Fujitsu és Vaio PC-s üzletágainak egyesítésével kapcsolatos tárgyalásokat. Az akkori hírek alapján szinte biztosra lehetett venni az üzletet, a közös számítógépgyártó vállalat elméletileg a Vaio márkanevet használta volna.


A jelek szerint két hónap alatt alaposan félrementek a tárgyalások, a The Wall Street Journal szerint a Vaio mára teljesen kikerült képből. Jelenleg az a kérdés, hogy ezután mihez kezd a Toshiba és Fujitsu, van-e értelme a számítógépgyártó üzletágaik összevonásának.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.