Hirdetés

Nézegess 152 gigapixeles fotót!



|

Sok kisebb fotóból állították össze az extrém részletességű nagy képet.

Hirdetés

Ki ne lenne elégedett egy 16 megapixeles DSLR fényképezőgéppel? Például azok nem, akik lefotózták Rio de Janeiro öbleit, épületeit, hídját és persze Krisztus óriási szobrát. A panorámát nézve nemigen tudunk kivenni részleteket, de teljes közelítésben még a messzeségben elhelyezett hirdetőtábla szövegét is el lehet olvasni.

 

 

 

Számos gigapixeles kép található a neten, melyek több kisebb fotóból állnak össze. Az említett Rio látkép talán a legnagyobb nyilvánosan böngészhető darab (legalábbis az effektív képpontok számát tekintve), konkrétan 152,41 gigapixeles. Ez pontosan 871708×174838 képpontot jelent, ami nem kevés, ha a képet teljes részletességben ki szeretnénk nyomtatni, akkor a legnagyobb hangárak falát kellene igénybe vennünk. Ha Full HD felbontású monitorokon szeretnénk az egészet megjeleníteni, akkor mélyen a zsebünkbe kellene nyúlnunk vagy nem ártana egy igen jó ismeretség (még jobb egy lekötelezett rokon) valamelyik nagy tévégyártó felső vezetésében, ugyanis 73548 tévére lesz szükségünk.

 

 

Na jó, ha másként nem, hát a kép weboldalába épített nézőkével is ráközelíthetünk tetszőleges pontra. Érdemes kipróbálni.

 

Persze felmerül a kérdés, hogy mivel lehet ilyen felvételt lőni. A gigakép 18 megapixeles Canon EOS Rebel T2i fényképezőgéppel készült, melyre Canon Zoom EF 100-400mm-es objektívet és 2× telekonvertert csatlakoztattak. Összesen 12238 képet készített a Rio-HK csapat, majd 568 gigabájtnyi fotó nyersanyaggal távoztak tettük színhelyéről. Az illesztéshez, ami 8 napba tellett a Autopano Giga Stitching szoftvert használták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.