Hirdetés

Óriási növekedést várnak USB 3.0-ás fronton



|

4 év alatt 500 százalékos növekedést jósolnak az USB 3.0-ás eszközök piacának.

Hirdetés

A USB Implementers Forumnak nincsenek még tervei az USB 3.0 leváltására, noha az egyértelmű, hogy előbb-utóbb az USB 4.0 is megérkezik. A Global Information Inc várakozásai szerint az USB 3.0 terjedése óriási mértékben felgyorsul a következő években.

A GII jóslatai szerint 2016-ra az effajta eszközök száma és elterjedtsége 500 százalékkal haladja majd meg a jelenlegi állapotokat. Az USB 3.0 startja kissé döcögősre sikeredett, ennek az oka részben az Intel és az AMD volt, hiszen egyik sem támogatta hónapokig a technológiát a lapkakészletein.

Az új szabvány elterjedése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az USB 2.0 teljesen eltűnik. Egyes eszközök számára felesleges az 5 Gbps-nál gyorsabb átvitel, erre jó példa egy egér, amely még ha az egyik legfejlettebb is, már most is több mint elég energiát és adatsebességet kap.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.