Hirdetés

Több mint 1 milliárdan Facebookozunk mobilról



|

Havonta 1,79 milliárd ember használja aktívan a közösségi oldalt - naponta pedig több mint 1 milliárd jelentkezik be rá mobilról.

Hirdetés

Nem számít, hogy ki mennyire szereti a Facebookot, az tovább nő. A világ legnagyobb közösségi oldalát idén szeptemberben már 1,09 milliárd embert látogatta meg minden egyes nap, csak mobilról. 

Hirdetés

Ezt a határt most először lépte át a Facebook. A napi aktív felhasználók száma egyébként minden eszközt egybevonva 1,18 milliárd, vagyis jól látszik, hogy majdnem mindenki mobilról nézegeti az oldalt. 

A havi aktív felhasználók száma még magasabb, mobilon 1,66 milliárd, összesítésben 1,79 milliárd fő. 

Ez azt jelenti, hogy a Föld lakosságának több mint 13 százaléka minden nap Facebookozik. 

A mobilos reklámbevételek egyébként a teljes reklámbevétel immáron 84 százalékát jelentik, szemben a tavalyi 78 százalékos aránnyal. A Facebook a hirdetésekből 6,8 milliárd dollárt szedett össze - 2,38 milliárd volt a teljes nyereség (éves szinten ez 59 és 160 százalékos előrelépés). 

A Facebook harmadik negyedéves eredményei alaposan túlszárnyalták az elemzők és a szakemberek várakozásait, a tőzsdén mégis komolyabb árfolyamcsökkenést tapasztalt a vállalat. A pánik oka az, hogy mivel a felhasználók elidegenítése nélkül a megjeleníthető reklámok száma véges, ezért a reklámbevételek lassabb ütemben nőnek majd - 2017-ben pedig hatalmas összegeket fektet majd be a Facebook különböző hosszabb távú projektekbe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.