Hirdetés

10 nm-es lesz a MediaTek Helio X30 csúcs-lapkakészlete



|

A TSMC gyártja majd a lapkakészletet, ami a MediaTek reményei szerint megszorongatja a Qualcomm és a Samsung megoldásait.

Hirdetés

Kínai jelentések szerint a MediaTek a TSMC segítségével, 10 nm-es gyártástechnológiával gyártja majd a következő új lapkakészleteit. A csúcskategóriában a Helio X30, alatta a Helio X35 indul. 

Hirdetés

Az X30 és az X35 sorozatgyártása az év vége és 2017 eleje között indulhat meg, de átmenetileg más 10 nm-es MediaTek SoC-k is jöhetnek a középkategóriás eszközökbe. A MediaTek a TSMC első ügyfelei között van, amelyek a 10 nm-es technológiát használják. 

A Helio X30 tíz maggal dolgozik - a nehezebb feladatokat két darab 2,8 GHz-es Cortex-A73 mag látja el, míg a segítséget ezeknek négy darab 2,2 GHz-es Cortex-A53-as mag jelenti. Négy darab gyengébb Cortex-A35 végzi a mindennapos feladatokat. 

Az SoC maximum 8 GB RAM-ot támogat, négymagos PowerVR GPU-val dolgozik, és a Google Daydream VR platformját is kezeli. 

A MediaTek azt reméli, hogy meg tudja majd szorongatni a Qualcomm és a Samsung legjobb Snapdragon és Exynos lapkakészleteit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.