Hirdetés

15 éves az IBM ThinkPad



|

Tegnap volt 15 éve, hogy az első ThinkPad napvilágot látott.

Hirdetés

1005nagy.jpg
A ThinkPadet eredetileg egy vezető tervezőkből és mérnökökből álló, tízfős nemzetközi csapat fejlesztette ki, amelynek tagjai egy igazán használható notebook PC-t szerettek volna alkotni. 1992-ben két változat látott napvilágot a ThinkPadekből, a 700 és a 700C. Az utóbbi Microsoft Windows 3.1-el, 25 megahertzes Intel 486SLC processzorral, 120 megabájtos merevlemezzel és az iparág első 10,4 hüvelykes, színes kijelzőjével igyekezett a felhasználók kegyeibe férkőzni.

 

A ThinkPad név majdnem áldozatul esett a cég elnevező bizottságának. (Nem vicc, tényleg létezett "corporate naming committee".) A fejlesztők a céges, bőrkötésű jegyzetfüzetükről - amelynek a "Think", azaz "gondolkodj" mottó volt a fedelére nyomva - vették az ötletet, de az előbb említett testületnek nem tetszett, mert az IBM számítógépek elnevezése akkoriban számokból állt. Mindazonáltal a sajtónak tetszett a dolog, így végül megtartották ThinkPadet, mint típusnevet.

 

Hogy alakult ki a jellegzetes külső?>>>


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.