Hirdetés

5 milliméteres HDD a Seagate-től is



|

Bár a Western Digital volt az első, már a Seagate is kínál tabletekhez és ultrabookokhoz HDD-t.

Hirdetés

A tabletek általában beágyazott memórialapkákkal vagy mSATA SSD-kkel vannak felszerelve, azonban ahogyan a notebookoknál és az ultrabookoknál, a tábláknál sem árt, ha van némi extra kapacitásunk az adatok tárolására. Ennek jegyében a Seagate is bemutatta a saját 5 milliméteres merevlemezét. 

Mivel a "hagyományos", 9 és 7 milliméteres, 2,5 hüvelykes HDD-k túl vastagok az ultrabookok számára, ezért valamilyen módon meg kellett oldani, hogy az alkatrészeket miniatűr méretűre kicsinyítsék. Ez először a Western Digitalnek sikerült, de most a Seagate is bemutatott egy 500 gigabájtosat. 

A gyártó OEM partnerei a tervek szerint hamarosan megkapják az adattárolókat, amelyek a jövőben talán tabletekben is feltűnhetnek az ultrabookok mellett. A meghajtó ára jelenleg 89 dollár, és már most feltűnt egyes ASUS és Dell notebookokban. 

Az idei Computexen állítólag egy olyan tablet is kint van, amibe 5 milliméteres, 500 gigabájtos HDD-t szereltek. A beszámolók szerint tökéletesen működik, és alig nagyobb egy iPadnél. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.