Hirdetés

80 ezer volttal sokkol a rendfenntartó drón



|

A Chaotic Moon CUPID hexakopterét a kezelő utasíthatja támadásra.

Hirdetés

Az austini Chaotic Moon vasárnap mutatta be legújabb fejlesztését, egy „rendfenntartó drónt”, amelyet 80 ezer voltos sokkolóval szereltek fel. Összehasonlításképpen: az amerikai rendőrök szabványos taserjei „csak” 50 ezer voltos áramütés leadására képesek.

Hirdetés

Az autonóm repülésre és járőrözésre is képes CUPID hexakpoter akár több méterre is ki tudja lőni a sokkoló vezetékeit. A CUPID-ot egy próbababa után élő célponton – a cég egyik lelkes és rettenthetetlen gyakornokán – is kipróbálták.

A drónt William „Whurley” Hurley, a cég vezető fejlesztője találta ki, aki szerint a rendfenntartó feladatok mellett objektum- és vagyonvédelemre is kiválóan alkalmas lehet.

A CUPID könnyen megközelítheti és megfigyelheti a kiszemelt célpontokat. Kameráján keresztül a kezelők folyamatosan nyomon követhetik, mi történik, és ha úgy döntenek, semlegesíteni kell a célpontot, egy okostelefon-alkalmazás segítségével utasíthatják a drónt a támadásra. A hexakopterre hangszórókat is erősíthetnek, így a támadás előtt felszólíthatják a célszemélyt arra, hogy hagyjon fel a jogsértő cselekményekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.