Hirdetés

A leggyorsabb Fermi-kártya: Point of View GTX 480 Beast



|

A Point of View a TGT tuningcsapattal együtt alkotta meg a rekordot megkísérlő grafikus kártyát.

Hirdetés

A Point of View bemutatta legújabb, gyárilag OC-kártyaként készített grafikus vezérlőjét, amelyet a leggyorsabb Fermi-alapú kártyának szán. A GeForce GTX 480 Beast modell a TGT tuningcsapattal együttműködve született meg.

 

A kártya egészét a nikkelezett Cool-Matic GTX 480 vízhűtéses blokk borítja, amelyet az Innovatek gyártott. Az egyedi hűtési megoldásnak köszönhetően megpróbálták új magasságokba tornázni a vezérlő képességeit. A GPU és a shader órajelek 810 és 1620 MHz-re nőttek, míg az 1536 MB GDDR5-ös memória 3800 MHz-en üzemel.

 

 

A rekordot megkísérlő, GF100-alapú kártya 480 CUDA maggal rendelkezik, a memóriainterfész 384 bites. A GTX 480 Beast támogatja a 4-utas SLI-t, dual-DVI és HDMI kimenetekkel rendelkezik. TDP-je 320 watt. Az egészen pontosan Point of View GeForce GTX 480 TGT Beast Edition névre keresztelt kártyáért 671 eurót kérnek.

 

A hihetetlenül erős kártya 14%-os teljesítménynövekedést ért el a referenciamodellhez képest, és bár a problémás léghűtés zaját kiküszöbölték, a fogyasztás tovább nőtt. Ennek ellenére a GTX 480 jelenleg a legerősebb egy-GPU-s vezérlő, a GTX 480-ak között pedig úgy tűnik, ez a modell valóban a legerősebb. A Fudzilla tesztjei szerint legalábbis jól teljesít a GTX 480 Beast.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.