Hirdetés

A Ryzen az AMD új nyolcmagos processzora



|

A csúcsteljesítményű lapka asztali gépekben lesz elérhető, és a Core i7-6900K-val azonos teljesítményre képes, pedig még kész sincs.

Hirdetés

Több hónapja beszél az AMD olyan új processzorokról, amelyek a meglévőekkel szemben sokkal jobb teljesítményre képesek - lassan pedig el is készülnek a végleges termékek. 

Hirdetés

Az első Zen alapú lapka valójában Ryzen néven kerül majd a piacra - az első ilyen processzor egy csúcsteljesítményű asztali megoldás lesz. 

Az új Ryzen CPU-t 8 mag és 16 szál jellemzi, az órajel 3,4 GHz-től indul fölfelé. A lapka boost móddal is rendelkezik, ha még nagyobb teljesítményre van szükség. Az L2+L3 cache mérete 20 MB, a processzor az AMD AM4-es platformjára épít. 

Az AMD legalább 40 százalékkal jobb teljesítményt garantál, az eredményeit pedig az Intel 3,2 GHz-es Core i7-6900K processzorával szemben mutatta meg. A képrenderelési teszt során a Ryzen azonos teljesítményre volt képes. Mindez azért figyelemreméltó, mert az Intel lapka 140 wattos, a Ryzen pedig 95 - ráadásul még nem is optimalizálták. 

A videók kódolásakor a Handbrake-tesztben a Ryzen 6 másodperccel hamarabb végzett, vagyis 10 százalékkal volt gyorsabb. 

A Ryzen processzorok 2017 első negyedévében érkeznek meg, később pedig a laptopokba is eljuthatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.