Hirdetés

A Seagate megvenné az OCZ-t



|

1 milliárd dollárért cserébe az SSD-piac egy részét is bekebelezné a Seagate.

Hirdetés

Ezúttal sem érkeztek jó hírek az IT-piacot illetően. Az eladások mélyponton vannak a rossz gazdasági helyzet miatt, az árak pedig magasban, ugyanis a kétszereplős HDD-piacon a Seagate és a Western Digital egyszerűen nem kényszerül engedni a kényelmes helyzetéből. A Seagate profitja a krízisnek hívott időszakban emelkedett, - a korábbi - 0,4 milliárd dollárról 4 milliárdra, így joggal gondolhatnánk, hogy az SSD-k terén is szorgos fejlesztéseket végeznek.

 

Természetesen azt is megtehetnék, hogy az egész adattároló-piacot bekebelezik, azonban erre nincsen szükség, hiszen elegendő néhány kulcsszereplőt megvenniük, a többit pedig a WD-nek. Erre a "krízisben" gyűjtött profittal gondja sem lesz a két vállalatnak. Az OCZ kiváló hírnevet őriz a szektoron belül, a nyereségeik újrabefektetéseivel pedig szinte minden évben megduplázzák a cégük méretét. Ezúttal az OCZ került a Seagate bevásárlólistájára.

 

Ezzel a lépéssel a Seagate az SSD-piac egyik csillagát tudhatná magáénak, ezzel egyszerre pedig lelassíthatná vagy meg is állíthatná a fejlesztéseket, majd minden egyes teljesítménynövelését jelentős áremeléssel tehetne ünnepélyessé. A 350 millió dollár értékű OCZ-ért várhatóan 1 milliárd dollár körüli ajánlatot tenne a Seagate. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.