Hirdetés

AGP-s HD 4000-es Radeon a HIS-től is



|

A Gigabyte után újabb gyártó próbál meg még életet lehelni az oly rég leváltott csatolófelületbe.

Hirdetés

Ez a gyártó pedig nem más, mint a HIS, akik több speciális kiadású Radeon vezérlőt is forgalomba hoztak az évek során. A legújabb termékük az IceQ-hűtéssel felszerelt grafikus kártyák sorába illeszkedik be, ám az új HD 4670-es variáns nem a második generációs PCI Express csatolófelülettel felszerelt testvérmodellek, hanem az AGP-s ősök közé ékelődik be. Legutóbb a Gigabyte adott hírt hasonló akcióról, az a vezérlő azonban "csak" egy HD 4650 volt, ezzel szemben a HIS az erősebb HD 4670-re tette le a voksát.

 

his_hd4670_agp_box.jpg
 

 


A csatolófelületen kívül  más fő paraméter nem változott a PCIe verzióhoz képest, a 320 darab stream processzort tartalmazó RV730-as grafikus mag továbbra is 750 megahertzen ketyeg, az 1 gigabájtnyi GDDR3-as memória 128 biten kapcsolódik a GPU-hoz, a modulok órajele pedig 1746 megahertz. A vezérlőt az évek óta alkalmazott IceQ fantázianévvel ellátott megoldás hűti, amely révén akár komolyabb túlhajtásra is esélyünk nyílhat. Ekkor azonban feltétlenül ajánlott megfelelő tápellátást biztosítani a kártya számára, amit egyébként egy szabványos molex csatlakozón keresztül tehetünk meg. Kisebbfajta meglepetés, hogy a két bővítőhelyet elfoglaló eszköz hátlapján egy natív HDMI kimenet is található, így régi Pentium 4-es/Athlon XP-s gépünkből egy pillanat alatt High Definition-képes szórakoztató PC-t varázsolhatunk.

 

his_hd4670_agp.jpg
 

 


A HIS Radeon HD 4670 IceQ Native HDMI 1 GB DDR3 AGP elsőként az Amazonról rendelhető meg, méghozzá körülbelül 130 dolláros áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.