Hirdetés

ARM-alapú PC Ubuntuval



|

A Gumstix újdonságában egyetlen ventilátor sem kelt hűtési zajt.

Hirdetés

A Linux népszerűségének növekedésével és a multimédiás képességeinek a bővülésével egyre több olyan ARM-alapú PC mutatkozik be, amely az x86-os rendszerek ellen indul a belépőkategóriában. Ilyen gép a Waysmall Silverlode Computer is, amelybe a Texas Instruments Sitara AM3703-as processzora került.

 

A Gumstix által gyártott PC elsősorban az ipari használatot célozza meg, azonban számos feladatra alkalmas. A gépre az Ubuntu Linux egy átszabott verziója kerül a teljesebb felhasználói lehetőségek miatt.

 

A Waysmall Silverlode Computeren HDMI és DVI-D csatlakozó, RJ45 LAN port, USB csatolók, audio jackek és micro-SD-kártyaolvasó is található. A géphez egy 8 gigabájtos memóriakártya jár, a cserével azonban megoldható az adattárolás is. A RAM mennyisége 512 MB, és bár a teljesítmény visszafogott, böngészésre és irodalmi munkára tökéletesen alkalmas a gép, némi multimédiával. A kisebb hőtermelés és fogyasztás egyaránt jó hír, ahogyan a sokoldalú felhasználhatóság is - hiszen ez a gép például egy autóba is beépíthető.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.