Hirdetés

ASUS P5N32–SLI Premium (WiFi-AP)



|

Az ASUS egy tiszavirág-életű alaplapot dobott piacra, mégis érdemes róla szót ejteni.

Hirdetés

Mostani fejlesztésükkel azonban árnyékra vetődtek, hiszen a megjelenés pillanatával szinte azonos időben az NVIDIA bejelentette, hogy az Intel processzorok alá az nForce 6 szériát javasolja – amely már a következő generációs, 1333 megahertzes külső órajelen működő Core 2 processzorokat is teljes mértékben támogatja.

 

asus_nforce5.jpg

 

A limitált példányszámban elérhető nForce 590 SLI Intel Edition lapkakészlet legnagyobb hátránya, hogy az inteles nForce 4 SLI C19 továbbfejlesztett változatán alapul, amelynek – az NVIDIA szerint – számos hátránya és hiányossága van. Az általunk tesztelt ASUS P5N32–SLI Premium/WiFi-AP is erre a lapkakészletre épül, azonban normálhasználat közben nem tapasztaltunk semmiféle hiányosságot, tökéletesen kezelte a Core 2 Duo processzort, sebességben pedig képes volt lépést tartani az Intel P965 lapkakészlettel is.


Az alaplap felszereltsége nem hagy kívánnivalót maga után, mindent megtalálunk rajta, ami a mostani ASUS Ai szériát jellemzi, csak az egy IDE-csatlakozó kevés, de ez a déli híd hiányossága – akárcsak a P965 esetében. Az P5N32-SLI Premium/WiFi-AP jó alaplap, de érdemes megvárni az új szériát, a későbbi kompatibilitás érdekében.

Adatok:

  • nForce 590 + C19 lapkakészlet EPP-vel
  • LGA-775 foglalat
  • Intel Core 2 processzor kompatibilis
  • SupremeFX hangkártya ADI 1988B nyolccsatornás HD Audio hangvezérlő lapkával
  • Hozzáférési pont és kliens módban is működő integrált Wi-Fi vezérlő

 

Értékelés:

Előny: Jó felszereltség

Hátrány: Már régi lapkakészlet, csak egy IDE-csatlakozó

Teljesítmény: 91

Szolgáltatás: 97

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.