Hirdetés

Az AMD az ATI helyett az NVIDIA-t vásárolta volna fel



|

A Forbes magazin információi szerint az első kiszemelt az NVIDIA volt, ám az üzlet meghiúsult.

Hirdetés

A Forbes magazin információ szerint az AMD 2006-ban, amikor az ATI-t felvásárolta, az ötlettel először a rivális NVIDIA-t kereste meg. Az AMD-nél már akkor körvonalazódott az APU-k kifejlesztésének gondolata, és a felvásárlás ötletével az NVIDIA-t keresték meg, árulták el korábbi AMD-alkalmazottak.

 

Hector Ruiz, az AMD akkori ügyvezetője a CPU-k és GPU-k kombinálásával olyan megoldást akart létrehozni, amellyel megelőzhették volna az Intelt, hiszen nem tudtak volna mivel reagálni. A processzorgyártó kiszemeltje az NVIDIA volt, azonban annak ügyvezetője, Jen-Hsun Huang ragaszkodott hozzá, hogy az összevont vállalat irányítója ő legyen.

 

 

Ruiz ehelyett úgy döntött, hogy az ATI felé fordul, majd 2006. júliusában 5,4 milliárd dollárért felvásárolták a legendás gyártót. Az AMD hamar bajban találta magát, ugyanis míg az NVIDIA erős termékekkel rukkolt elő, addig az AMD nehezen találta a helyét a grafikus kártyák piacán.

 

Az AMD-nek mostanra sikerült kellően jó helyet és nevet szereznie, illetve remek kínálatot produkálnia. Az NVIDIA ezzel szemben a mobilprocesszorokra fókuszál, ami úgy tűnik kifizetődő lehet a jövőben, főként a Windows 8 miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.