Hirdetés

Az Intel is tabletezni akar



|

Ázsiai jelentések szerint tabletekhez készítene processzort az Intel.

Hirdetés

A Digitimes értesülései szerint az Intel a jövőben inkább a következőgenerációs tabletekhez fejlesztene processzorokat. A váltásra akár már jövőre sor kerülhet, az ilyen táblagépek ugyanis valamikor a következő év második felében kerülhetnek a piacra. 

Hirdetés

A tabletekhez szánt Cherry Trail és Willow Trail CPU-k is ekkor jelennének meg az Intel tervei szerint, de a Cherry Trail első szállítmányai már akár az idén befuthatnak. Az ázsiaik szerint többet viszont csak a 2014-es Computex kiállításon tudhatunk meg. Annyi mindenesetre biztos, hogy az Airmont architektúrát és a jelenlegi legfejlettebb, 14 nanométeres gyártástechnológiát alkalmaznák. 

Az Intel a szeptember 10-i konferenciáján leginkább a Silvermont architektúráról beszél majd: ezt kifejezetten tabletekhez és okostelefonokhoz szánják. Az első ilyen, Windows 8.1-gyel és Android 4.2-vel szerelt táblák még az idén befutnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.