Hirdetés

Az új Diablo az ATI-t szereti



|

A grafikus kártyák világára is furcsa hatással lehet az új játék.

Hirdetés

A World of Warcraft az online játékos társadalmat sikeresen meghódította. A Blizzard már fejleszti a hihetetlen sikereket elért Starcraft második részét, és a napokban bejelentette a Diablo harmadik részét is. A cég honlapjára felkerült már egy korai FAQ, ami elárul néhány igen érdekes részeltet. Az NVIDIA-nál - ahol amúgy szokás kis pénzmaggal erősíteni a játékfejlesztők NVIDIA felé tanúsított jóindulatát - bizonyára nem örömmel olvassák a dokumentumot.

diablo3.jpg
 


Az első pofon – miszerint a játék mindenképpen futni fog Windows XP-n - ugyan nem csak az NVIDIA-nak fáj, ám mindenképp hátráltatja a cég DirectX 10-es kártyáinak elterjedését is. Bár a játék természetesen Windows Vista alatt is fut, a DirectX 10, bár nem kötelező, de erősen ajánlott, méghozzá a DirectX10.1.


Márpedig az NVIDIA-nak jelenleg nincs ilyen a tarsolyban. Igaz, ahogy a Blizzard-ot ismerjük, mire a játék kijön, már akár a DirectX 12-t használhatják majd a játékosok... A másik hír, ami kellemetlenül érinti az NVIDIA-t, a manapság divatossá vált fizikai gyorsítás. A Diablo3 a Havok motort fogja használni, nem pedig a PhysX-et, amit az NVIDIA minden erejével igyekszik rátukmálni minden játékfejlesztőre.


A játék mindezeken felül megjelenik majd Mac OSX-re is, ahogy azt már megszokhattuk a Blizzard-tól, ergo nemhogy Vista nem fog kelleni hozzá, de még PC sem. A Blizzard eddig bármit is fejlesztett sikeres lett, trendeket hozott létre, ezért egy ilyen bejelentés súlyos problémákat is okozhat a hardvergyártó cégeknek. Sok mindent nem tudni még a Diablo3-ról, hiszen alig két napja jelentették be, de az már most látszik, hogy nem csak csúcsgépeken futó, két nap alatt felejthető alkotás lesz. Csak remélni tudjuk, hogy több játékfejlesztő érez majd késztetést magában hasonló produkciók létrehozására.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.