Hirdetés

Biztonság: Teac HD–15 OT merevlemez



|

Digitális életstílusuk miatt az urak táska helyett inkább hordozható háttértárolókat használnak.

Hirdetés

Praktikus, ha zsebünkben hordhatjuk dokumentumainkat. Erre a célra a legbiztonságosabb a flashmeghajtó, ám az csak korlátozott kapacitással érhető el, nagyobb adattömegek mozgatására ma még a merevlemez a legalkalmasabb. Természetesen kisebb méretüknek köszönhetően előnyt élveznek a 2,5 hüvelykes meghajtók. 

hd-15_pus2.jpg

 A Teac hordozható adattároló-családjának egyik képviselőjeként szerkesztőségünkben járt a  HD-15 jelű modell 40 gigabájtos változata (160 gigabájtos méretig kapható). Esztétikus megjelenésű alumíniumházba szerelték, a számítógéphez USB 2.0-n csatlakoztatható. Egyetlen nyomógombot találunk rajta, mellyel Windows alatt kezdeményezhető az egygombos mentés: ehhez a mellékelt lemezről telepítenünk kell az indítóalkalmazást. A szintén tartozék mini-USB kábellel kiegészítő tápegység hiányában is nagyszerűen működik, nem az a túlzottan energiaigényes fajta. Ha mégsem bizonyulna elegendőnek az USB-adapterről nyert áram, opcionális tápegységgel oldhatjuk meg a problémát.

 

További teljesítményelőnyt biztosít a gyártó külső, 2,5 hüvelykes merevlemezcsaládjának HD-15 PUS jelzésű modellje, amely 40-160 gigabájt kapacitású, 5400-as fordulatszámú merevlemezzel kapható. A nagyobb sebesség kiaknázására nemcsak USB 2.0, hanem külső SATA- (eSATA) csatlakozással is felszerelték, ezért írási/olvasási sebessége a belső ATA- és SATA-merevlemezekkel összemérhető.

 

Teac HD­­-15 OT

  •  40 gigabájtos, 2,5 hüvelykes merevlemez
  •  Egygombos adatmentés
  •  USB 2.0-s csatlakozás
  •  USB-tápellátás (külső táp opcionális)

 

Előny: igényes megjelenés, egygombos mentés, tápellátást a legtöbb esetben nem igényel

Hátrány: merevlemez-viszonylatban kis kapacitás

Teljesítmény: 78%

Szolgáltatás: 83%

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.