Hirdetés

Blu-ray, mozi nélkül



|

A Sony PC-s recordere mindent tud, kivéve a Blu-Ray mozik lejátszását

Hirdetés

A Blu-ray mentora, a Sony ezidáig késésben volt a konkurens HD-DVD-hez képest, ám úgy tűnik, mostani lépése sem fogja megváltoztatni a formátumháború menetét.


A Sony régóta várt, 50 gigabájt kapacitású PC-s Blu-ray újraírója, a BWU-100A képtelen a gyári jogvédett filmek lejátszására. A 750 dollárért – több mint 150 ezer forintért – „vevő után dobott” meghajtó csak a házilag készített Blu-ray filmek lejátszását engedi. Vincent Bautista, a Sony termékfelelőse két dologgal magyarázta a fiaskót: nincsenek még megfelelő, a jogvédelmi előírásokat betartó lejátszó szoftverek, illetve a High-Bandwidth Digital Content Protection (HDCP) másolásvédelmi eljárásnak megfelelő PC-s hardverek sem találhatók még a piacon.



Kérdés, hogy ki fog ez után ilyen szoftvereket és hardver eszközöket gyártani, ha maga a lejátszó egység továbbra sem létezik? – azaz ismét belefutottunk a tyúk vagy a tojás problémájába. A Sony Blu-ray terveinek megvalósítását továbbra is nehezíti, hogy még mindig nem került a piacra a PlayStation 3 játtékkonzol, ami a beépített Blu-ray lejátszónak köszönhetően alaposan fellendíthetné a Blu-ray filmek iránti keresletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.