Hirdetés

Egy menet 12 perc



|

Nem mindig hasznos a gyorsaság, de akkumulátor töltésnél jól jöhet. Percek alatt kipróbálhattuk a GP új gyorstöltőjét, melyet ledes kijelzéssel és órával is elláttak.

Hirdetés

Rohanó korunkban népszerűek a gyorstöltők, nincs időnk várni. A GP V800C készítésekor nem csak a sebességre adtak, hanem a biztonságra is.


Csak igen rövid ideig állomásozhatott szerkesztőségünkben a fehér színű, kis méretű készülék. A leginkább egy apróbb ADSL modemre emlékeztető, álló készülékház burkolata oldalra nyitható, ide helyezhetünk be legfeljebb négy AA vagy AAA akkumulátort. A rekeszeket nem kell párban használnunk, azok egymástól függetlenül működnek. A külső tápegységet normál villásdugóval látták el, de a táp maga univerzális, 110 és 230 Volttal is működik.

 

 

gpv800_elemek__1.jpg

 

 

A biztonságos töltést az intelligens ellenőrző rendszer és maga az átgondolt kialakítás biztosítja. A foglalatokba nem tudjuk helytelen polaritással behelyezni a telepeket, az ajtó pedig nyitásérzékelővel védett. Az elektronika blokkolja a működést, ha zárlatos, illetve nem tölthető elemmel próbálkoznánk. Kikapcsolt állapotban kell behelyeznünk az akkumulátorokat, majd külön kacsológomb indítja az üzemet és az ellenőrzést. Három állapot ikon tájékoztat a munka menetéről, így láthatjuk, ha a gyorstöltés folyamatban van, csepptöltésre váltott a rendszer, illetve akkuhiba esete állna fenn.


A gyártó akár LCD kijelzőt is írhatna marketing anyagába, valóban építettek egy számlapot a készülékbe. Mögötte azonban csak egy egyszerű külön elemmel működő digitális óra kapott helyet.

 

 

gpv800_full__1.jpg

 

 

Tesztünk igazán rövidnek bizonyult, a hivatalos 15 perc alatt már 12 perc 18 másodperc múltán kivehettük a két gyorstöltött, 1800 mAh kapacitású GP telepet. A halkan zúgó folyamatos hűtés révén ezek nem forrósodtak fel túlzottak, csak kézmeleg hőmérsékletig jutottak. Természetesen több, illetve nagyobb kapacitású elemmel arányosan megnő az időtartam. A készülékhez négy darab 2700 mAh-s darabot mellékel a gyártó.

 

A gyorstöltés lazasága ellenére igen jó feszültségszintet értek el a telepek, mely egy normál töltőnek is becsületére válna:

 

 

gpv800c12mincharge2x1800mahgpvoltcraft_.jpg
 

 

 

charged_.jpg

 


Jól átgondolt darab a V800C, mely kiküszöböli a túlmelegedést és a könnyelmű kezelést, ezzel kímélve telepeinket, no és persze gyors is. Természetesen a gyorstöltés eleve jobban öregíti az akkumulátookat, mint a normál és a töltöttség szintje csak mintegy 70% lesz, ezeket a hátrányokat a GP újdonsága sem képes kiiktatni.

 

Névjegy


Termék: GP akkutöltő PB80(V800C) +4x2700 AA NiMH Akku

Forgalmazó: Ramiris Rubin RT.

Ár: 23 900 Ft

Web: katt ide

 

Adatok:

 

  • ~15 perc töltési idő
  • Egyszerűen ellenőrizhető állapotkijelzés (3 színes ikon)
  • Automata töltésmegszakító rendszer
  • A GP Batteries által szabadalmaztatott intelligens töltéstechnológia
  • Biztonságos ki/be kapcsoló gomb
  • Digitális óra
  • A világon bárhol használható (AC 100-240V)
  • Cellafeszültség, Cellahőmérséklet érzékelő
  • Sérült illetve nem megfelelő cellatípus felismerés
  • Biztonsági időkapcsoló
  • 4 egymástól független töltési csatorna
  • 1-4db AA/AAA méretű Nimh cella töltésére alkalmas

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.