Hirdetés

Erős közepes - MSI P6N SLI Platinum



|

Megérkezett a mérsékelt sikereket arató P4N alaplap utódja, a P6N. Lássuk, felül tud-e kerekedni elődjén!

Hirdetés

A nálunk vendégeskedő MSI P6N SLI Platinum alaplap az NVIDIA nForce 650i északi és 430i déli híd párosára épül, ami alapján inkább a középkategóriába sorolandó – a Platinum ezek közül a legjobban felszerelt változat. A Gigabyte-hoz hasonlóan az MSI is átállt a szilárdalapú polimer-alumínium kondenzátorok használatára, így ezen az alaplapon már nem találkozhatunk hagyományos típusú kondenzátorokkal (ellentétben az olcsóbb verziókkal).

 

 

p6n_2_k.jpg

 

 

A lapkakészlet és a tápellátók hűtéséről hőcsöves hűtőrendszer gondoskodik, amelyhez a gyártó egy kisméretű ventilátort mellékelt a forróbb napokra. Mivel terhelés alatt nagy fordulatszámon elviselhetetlen a hangja, huzamosabb használatra nem ajánljuk – inkább fektessünk nagyobb hangsúlyt a ház szellőztetésére.

 

Az alaplap felépítése jobb az átlagosnál, de gondolkodásra ad okot a foglalatok újszerű elhelyezése (a két PCIe közé betettek egy PCI-csatlakozót), amely nem biztos, hogy jobb, mint az eddig látott megoldások. Szerencsére a BIOS-beállítások törlését ellátó funkciót gomb formájában valósították meg, így nem kell vesződni a jumperekkel.

 

 

p6n_1_k.jpg

 

 

Felszereltségében a P6N SLI Platinum nem marad el kategóriatársaitól, minden szükséges kellék a dobozban van. Az alaplap egyedüli hátránya, hogy az SLI aktiválására még mindig a kártyás megoldást alkalmazza a gyártó.

 

 

  • NVIDIA nForce 650i SLI + 430i lapkakészlet
  • Két 16×PCIe csatlakozó, SLI-támogatás
  • Négy-négy PATA-, illetve SATA-csatoló
  • Egy SiL3531 eSATA-csatoló
  • Realtek ALC888 HD Audio hangvezérlő
  • Realtek RTL8211BL gigabites hálózati lapka
  • Szilárdalapú kondenzátorok

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.