Hirdetés

Fotók az NVIDIA első DirectX 10.1-es grafikus kártyáiról



|

A noteszgépekbe tervezett variánsokat követően hamarosan az első DX 10.1-es asztali változatok is megjelennek a piacon.

Hirdetés

A negyedik negyedév elejére, tehát valamikor október környékén új grafikus vezérlőkkel bővül az NVIDIA asztali PC-kbe szánt termékkínálata. Az aktuális információk szerint GeForce GT 220 és G 210 néven futnak az újdonságok, melyeket immáron 40 nanométeres gyártástechnológiával gyártanak. A frissen kiszivárgott képeken egyértelműen látszik, hogy alsó kategóriás megoldásokról van szó, melyek félmagas nyomtatott áramkörre épülnek, valamint a hűtésük meglehetősen egyszerű felépítést követ.

 

g210.jpg

NVIDIA GeForce G 210
 

 


Ami a hardveres képességet illeti, ezek a vezérlők már fel vannak készítve a DirectX 10.1 API követelményeire is, minden más paraméter azonban a megcélzott kategóriához mérten lett kialakítva. A kisebbik, G 210-es kártya grafikus magja 24 darab stream processzort tartalmaz, ám ellentmondásos információk jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy ebből valójában mennyi az aktív egység. Talán nem túlzás azt állítani, hogy szinte mindegy, hiszen a fél gigányi memória csupán 64 bites memóriabuszon keresztül kommunikál a GPU-val, ami bizony igen kellemetlenül hat a játékteljesítményre. A partnergyártók választhatnak, hogy az olcsóbb DDR2 vagy a gyorsabb GDDR3-as modulokkal hozzák-e forgalomba a G210-et.

 

gt220.jpg

NVIDIA GeForce GT 220
 

 


A GT 220 lényegében mindenben a G 210 dupláját jelenti, a stream processzorok száma 48-ra, a memória mérete 1 gigabátjra, míg a memóriabusz mérete 128 bitre növekedett. A referencia ajánlás kizárólag a GDDR3-as modulokat tartalmazza. A monitor kimenetek tekintetében a GT 220 egy analóg, egy DVI-D és egy HDMI aljzattal lett felvértezve, a G 210-essel azonban akár DisplayPort bemenettel ellátott megjelenítőt is üzembe helyezhetünk. A két kártyának természetesen nincs szüksége kiegészítő tápellátásra, a modern gyártástechnológiának hála a 2.0-s PCI Express csatolófelület is elegendő energiát tud biztosítani számukra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.