Hirdetés

Fujitsu USB 3.0 Port Replicator PR08 teszt



|

Dokkoló, USB 3.0-ás, DisplayPorttal, HDMI-vel és sok minden mással? Persze, hogy kell!

Hirdetés

Ki ne szeretné kényelmesen használni noteszgépét, ha végre haza ért? A napközben féltve óvott munkaeszköz a lehetőségekhez képest jól szolgál úton-útfélen, de az íróasztal előtt már nagyobb kényelmet szeretnénk. Ebben segít a Fujitsu megújult USB-dokkoló egysége, ami a világ első DisplayPort-os USB 3.0 megoldása, miközben az korlátozottabb teljesítmény mellett USB 2.0-val is megelégszik. Ha teljes körű funkcionalitást szeretnénk, akkor meghajtóprogramjait telepítenünk kell, cserébe egy egész csokor különféle csatlakozót kapunk. Alapból két-két USB 2.0- és 3.0-aljzattal gazdagodunk, bőséges áramellátásukról külső tápegység gondoskodik, így biztosan nem lesz gond az „egykanócos” USB mobil merevlemezekkel.

Fujitsu USB 3.0 Port Replicator PR08
Fujitsu USB 3.0 Port Replicator PR08

Az előlapon mikrofon- és jack-aljzatot találunk, a Skype-hívásokat vagy épp az egyszemélyes zenehallgatást megkönnyítendő. A hátoldalon lévő DVI-I szükség esetén VGA-ra fordítható a mellékelt passzív adapterrel, találunk mellette egy DisplayPort-aljzatot is. Mind a DVI-I, mind a DisplayPort-aljzat támogatja az akár 2560×1600 képpont felbontású monitorokat (a noteszgépeken is gyakran megtalálható HDMI általában csak full HD-ig működik). Ha egyszerre két megjelenítőt használunk, akkor a maximális felbontás 1920×1200 lehet csak. Az irodai egerészés során egy jobb netbook már bírja szuflával a PR08 társaságát, de erősebb gépeken nem kell kímélni a rendszert. Az USB 3.0-nak köszönhetően akár full HD videolejátszásra is használhatjuk a monitorokat, ami a folyamatos WDM-driver szintű konverzió miatt már észrevehető CPU-terhelést eredményez, a rendszer tapasztalataink szerint mégis stabil és jól használható marad. USB 3.0-s laptophoz ideális asztali dokkoló tesztalanyunk, de asztali konfigurációk mellett is jó szolgálatot tehet. A Fujitsu USB 3.0 Port Replicator PR08 forgalmazója a Fujitsu Magyarország. 

 

Adatok
– univerzális dokkoló, USB 3.0-csatlakozás, DVI-I (VGA), DisplayPort, 2560×1600 képpont maximális felbontás, gigabit Ethernet, audió és mikrofon jack, 2×USB 2.0, 2×USB 3.0, 40×78×190 mm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.