Hirdetés

G-Technology: 8 TB-os Thunderbolt meghajtó videósoknak



|

Két 4 TB-os Hitachi merevlemezre épül a szupergyors külső G-DRIVE tároló.

Hirdetés

Először a G-Technology szupergyors, Thunderbolt csatlakozású G-DRIVE meghajtóiban találkozhatunk a 4 TB-os Hitachi merevlemezekkel.

 

Ha HD videoszerkesztére és kompozíciós munkákra adja valaki a gépét, akkor biztos lehet benne, hogy mindig elkelne egy nagyobb és gyorsabb háttértár. A G-Technology az IBC 2011 alkalmával rukkolt elő speciális meghajtójával, melyet elsősorban Mac és professzionális kreatív rendszerekhez terveztek. Teljesítményének egyik pillére maga a Thunderbolt csatlakozás, mely 10 Gbps sávszélességet biztosít, az interfész mögött két RAID 0 kötetbe foglalt 4 TB-os Hitachi merevlemez pörög. Ha nem állna rendelkezésre a nagy sebességű csatlakozás a rendszeren, akkor eSATA, FireWire 800 vagy USB 2.0 kapcsolaton is használatba vehetjük a hatalmas, 8 terabájtos összkapacitást.

 

8 TB kapacitás mintegy 672 óra HDV (1080i), 136 óra DVCPRO HD (1080/60i) vagy 240 óra 2K RED felvétel tárolására, szerkesztésére elegendő.

 

Az igényes alumínium borítás egyben a hőátadást is javítja, a hűtőrendszer aktív komponense egy csendes, szabályozott fordulatszámú ventilátor is. Alapállapotban Macintosh rendszerekhez van előkészítve a tömb, de egy egyszerű formázást követően Windows alatt is használatba vehető. A G-Technology szupermeghajtói októbertől lesznek kaphatóak. A készülék ára még nem ismert.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.