Hirdetés

Hamarosan érkezik az NVIDIA 9800GX2 és GTX



|

Már csak két hetet kell várnunk.

Hirdetés

Az NVIDIA saját nagyteljesítményű 8800-as kártyáinak legyőzőjét dobja piacra hamarosan. Sajnos a GeForce 9800GTX és GX2 architektúra szempontjából nem hoz újat, ugyanarra a 65 nanométeres G92-es magra épül, amire a 8800GT és 8800 GTS 512 MB kártyák -- természetesen a maximálisan aktiválható 128 stream processzorral.

 

A 9800-as kártyák közül talán az érdekesebb a két G92 GPU-val felvértezett GX2 jelű abszolót felsőkategóriás változat, mely a szintén duplázott magszámú 7950GX2-től veszi át a stafétabotot. A tekintélyes méretekkel rendelkező, meglehetősen vaskos kártya gyári órajeleiről annyit sikerült kideríteni, hogy a magok 600 megahertzen, míg a memóriák 2000 megahertzen járnak. Videókimenet tekintetében remek hír, hogy a két DVI mellett immáron egy darab HDMI is megtalálható a hátoldalon.

 

A GeForce 9800GTX ugyan csak egyetlen maggal érkezik, mégis brutális órajelekre számíthatunk -- memória oldalon 2200 megahertz, a mag pedig 675 megahertz. Sajnos a referencia kártya alapján úgy véljük, hogy a GX2-vel ellentétben a GTX-nél a HDMI kimenet nem lesz alapfelszereltség, viszont a plusz SLI csatlakozósornak hála elérhető lesz a háromutas SLI, melyről egy korábbi cikkünkben már említést tettünk.

 

Az új kártyák áráról egyelőre még nem érkezett információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.