Hirdetés

Hasznos holmik



|

Könnyebb a rendszergazda élete: USB-s PATA/SATA illesztők tesztje.

Hirdetés

Tételezzük fel, hogy Ön kijáró szervizes, aki nap mint nap találkozik azzal a problémával, hogy az ügyfél gépét félig agyonverte egy vírus, be kéne avatkozni, de a kártevő már lehetetlenné teszi antivírus program telepítését. Másik szenárió: tegyük fel, hogy ön boldog tulajdonosa egy ultrahordozható noteszgépnek, vagy netbooknak amire programokat szeretne telepíteni, csak éppen optikai meghajtó nincs a gépben. Mindkét esetre tudunk olcsó, praktikus megoldást!

 

0616satapata.jpg

 

Mindenevők

Két olyan USB 2.0-ás csatolót is teszteltünk, amelyek megoldást kínálnak a fent vázolt problémára, hiszen asztali vagy noteszgépbe való PATA, illetve SATA meghajtók illesztését látják el gyorsan és egyszerűen. Az első szituációban a megoldás: kivenni az ügyfél gépéből a merevlemezt, a kis készséggel hozzákötni a szervizes noteszgépéhez és az ott kéznél lévő kártevő mentesítő programokkal "tüzet oltani". A második esetben pedig elég az olcsó, külső PATA illesztő, egy szintén olcsó DVD olvasó és a probléma máris meg van oldva.

 

Hogy pontosan mit is tudnak ezek a holmik? A drágábbik bármilyen 3,5 hüvelykes PATA, illetve SATA meghajtót csatol USB-kapun keresztül a gépünkhöz. A tápellátás is megoldott, lévén külső tápegység jár a szetthez, de még a 2,5 hüvelykes, noteszgépekbe való PATA meghajtók kezeléséhez szükséges átalakítót is mellékelték. Hogy igazán praktikus legyen a dolog, a tápegység még ki-be kapcsolót is kapott a vezetékére; valami olyasmit, mint az otthoni állólámpa.

Az olcsóbbik szett csak 3,5 hüvelykes PATA meghajtókat kezel, de a tápegységet és az USB-kábelt ugyanúgy mellékelték, mint a másikhoz.


Ház nincs, praktikum mellékelve!

Ha Ön most azt mondja, hogy "mi ebben akkora nagy szám? Bármilyen külső ház megteszi ugyanezt", akkor igaza is van, meg nincs is. Igaza van, hiszen a külső házak ugyanezt az alapfunkciót, a PATA vagy SATA meghajtók USB 2.0 kapun keresztüli csatolását látják el, csak azokat úgy tervezték, hogy feltételezték, hogy abba egyszer belekerül egy meghajtó és úgy is marad a szerkezet élettartamának a végéig. Továbbá szem előtt tartották a hordozhatóságot, a hűtést, vagy a robosztusságot az 5,25 hüvelykes meghajtók esetében.


Amiben ezek az eszközök különböznek... >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.