Hirdetés

Hibrid Toshiba HDD-k szeptemberben



|

Elsősorban a notebook-piacon érhet el nagy eredményeket a Toshiba.

Hirdetés

A Toshiba hivatalosan is bejelentette, hogy idén szeptembertől szállítja az első hibrid merevlemezeit. Miután eladták a thaiföldi gyártóüzemüket a Western Digitalnek, utóbbi ezért cserébe technológiát és a 3,5 hüvelykes meghajtók gyártásához szükséges eszközöket adott. Ez azért is jött jól a Toshibának, mert mindeddig csak 2,5 hüvelykes, notebookokba való HDD-ket gyártottak, illetve a piaci részesedésük még a Fujitsu régi HDD-divíziójával együtt is 9 százalék alatt marad.

 

A gyártó merevlemezei jól ismertek a notebook-piacon, egy megbízható beszállítóról van ugyanis szó. Ugyanakkor az is jól ismert ezekkel a HDD-kkel kapcsolatban, hogy elég lassúak. A Toshiba nagyot léphet előre a hibrid meghajtókkal, hiszen a flashnek hála jelentős teljesítménynövekedést érhetnek el.

 

A vállalat azt is elmondta, hogy a három legnagyobb merevlemez-gyártó közé szeretne kerülni. Ez a kijelentés kissé zavaros, hiszen a Western Digital és a Seagate mellett rajtuk nincs más a piacon. Mindenesetre 2015-re várják, hogy nő a piaci részesedésük, illetve a termelés mennyisége helyett a minőségre fektetnék a hangsúlyt a jövőben. A kérdés már csak az, hogy vajon az eleve drágább hibrid meghajtókkal sikerül-e több megrendelést szerezniük?

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.