Hirdetés

Intel Developer Forum – Előttünk a jövő!



|

Az Intel Developer Forum második napja is érdekesnek bizonyult - lássuk, mi vár ránk a jövőben!

Hirdetés

Egy igazi Intel veterán, Pat Gelsinger nyitotta meg a napot, aki a Digital Enterprise Group-ot vezeti az Intelnél. Igazi showman: egy ember magasságú polcrendszerre kollegái szép sorjában elhelyezték az elmúlt évek összes áttörést jelentő processzor-ostyáját. A színpadon kapott egy újat is előadása végén, de még semmit nem árult el róla.


Mutatott néhány élő demót, ahol természetesen a konkurencia AMD leggyorsabb szerverprocesszorát hasonlították össze az Intel legújabb négymagos Xeon processzorával - mondanunk sem kell, terméeszetesen ők voltak a gyorsabbak. Rengeteg új és régi partnerrel dolgozik együtt az Intel, és sokan meglátogatták az IDF-et, hogy beszámoljanak arról, hogy az új szerverprocesszorokkal egyre nagyobb eredményeket tudnak elérni a piacon - elsősorban a nagy adatközpontok terén, ahol multiprocesszoros szerverekre van szükség.


Délután Louis Burns tartott előadást, aki a Digital Health Group vezetője - ez az Intel egészségügyi ellátás technológiájával foglalkozó csoportja. Tavaly rengeteg érdekes dolgot mutatott, és ezúttal egy "kulcselőadás" során számolhatott be arról, hogy folyamatos a fejlődés ezen a téren is.


A másik kulcselőadást "Daddi" Perlmutter tartotta, aki a Mobility Groupot vezeti. A négymagos bejelentés után talán rá voltunk a leginkább kíváncsiak, hiszen napjainkban a mobil számítástechnika fejlődik a legdinamikusabban. Beszélt a Santa Rosa platformról, amely a Centrino következő állomása lesz 2007 első félévében.


Tőle már megszokhattuk, hogy sok-sok kis apró kütyüvel mutatkozik a színpadon - nem volt ez másképp most se. Az immáron UMPC, azaz ultra-mobil PC-nek keresztelt gépeket továbbra is komoly fejlődési iránynak tartja, és ahogy a technológia ténylegesen feljődik, egyre inkább úgy tűnik, van létjogosultsága ezeknek a nagyon mini PC-knek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.