Hirdetés

Jön az 55 hüvelykes Samsung Super OLED TV



|

Elhanyagolhatóan vékony készülékház és sokkal erősebb, pontosabb színek.

Hirdetés

A hét elején Prágában rendezett Samsung Forum 2012 alkalmával számos érdekes bejelentést tett a gyártó és ki is állította az első darabokat köztük az egyik legfeltűnőbbet, az 55 hüvelykes OLED tévét.

 

A készüléknek talán még talpazata sem végleges, de jelenlegi szupervékony és keretmentes dizájnjával is megragadja a figyelmet, no és színei mellett sem lehet szó nélkül elmenni – vakuval fotózva sem lanyhult az erőteljes kontraszt. A mintadarab az egyes Galaxy telefon modellek kapcsán kis méretben már ismert vonzó színminőséget nyújtja 55 hüvelyken, a gyártó szerint e tekintetben 30-40 százalékot verve rá a LED LCD tévékre. Az Oled esetében az üveglapra közvetlenül viszik fel a fénykibocsátó RGB alpixeleket, melynek képét nem torzítja szűrő, mint az LCD megjelenítőknél. A Super OLED előnye még az igen vékony panel és a jobb színvisszaadás mellett az egy nagyságrenddel rövidebb válaszidő. A végleges modellben megtalálható lesz minden, ami a LED LCD alapú ES8000 orozat tagjaiban, az okostévé platform, arcfelismerés, gesztus alapú irányítás is.

 

 

A Samsung tehát sikeresen vette a nagy méretű OLED panel gyártási akadályait, a Super OLED pedig az eddigieknél hosszabb élettartamot is ígér. Hogy konkrétan mennyi idő után számíthatunk fényerő csökkenésre illetve beégésre, arról még nincs információnk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.