Hirdetés

Két változatban mutatkozott be a Huawei Watch 3



|

A szivárogtatások után megvolt a hivatalos bejelentés is.

Hirdetés

Tegnap számoltunk be arról, hogy több képen is feltűntek a Huawei okosórái, ma viszont vége a pletykálásnak, hiszen lezajlott a kütyük hivatalos bemutatója. Ahogy arra számítani lehetett, a Huawei Watch 3 egy drágább Pro változat társaságában érkezik, mindkettő a cég vadonatúj saját operációs rendszerét, a Harmony OS-t futtatja.

Az új platform frissített megjelenést is hoz, a Harmony órás változata leginkább a watchOS és az androidos Wear OS keverékének tűnik. Ami a funkciókat illeti, az órák fő újdonsága a videóhívások kezelése. A bemutató alapján ez a HarmonyOS saját, MeeTime nevű platformján keresztül lehetséges, az pedig nem került szóba, hogy külsős appok is támogatottak lesznek-e a jövőben.

Hirdetés

A Huawei Watch 3 1,43 hüvelykes, kerek OLED-kijelzőt kapott, ami 60 Hz-es képfrissítéssel üzemel, fényerejének maximuma 1000 nit. A megjelenítő kávamentes kialakítású, az óra vezérlése az Apple Watch-hoz hasonló digitális koronával történik. A Huawei Watch 3-at többféle szíjjal (szövet, gumi, bőr, acél) is kérhetjük.

Az elődökhöz hasonlóan kapunk véroxigénszint-mérést, pulzusmérést, valamint az elengedhetetlen alvásmonitorozás sem hiányzik a repertoárból. A nagy újdonság itt a testhőmérséklet mérése, amire az óra akár folyamatosan is képes az egész nap során. A Watch 3-mal továbbá 100 különböző aktivitást is mérhetünk a futástól és kerékpározástól egészen a falmászásig.

A Huawei Watch 3 különböző verziói.

Visszatér a Huawei Watch 2-ben már elsütött eSIM támogatás, az óra tehát 4G LTE kapcsolatot is képes létesíteni, a videóhívások mellett pedig a hanghívások sem hozzák zavarba.

Az új széria üzemideje különösen jól hangzik, a Huawei szerint ugyanis a Watch 3 bekapcsolt 4G-vel 3 napig bírja. Ha viszont lemondunk erről, és aktiváljuk az "Ultra long lasting mode" nevű üzemmódot, akkor ez 14 napra is kitolható. Az óra ráadásul az energiatakarékos módban is képes minden aktivitás mérésére, sőt még az operációs rendszer animációiról sem kell lemondanunk. S amikor már nem lehet tovább húzni kakaó nélkül, a vezeték nélküli Qi-töltés támogatása biztosítja a kényelmet.

A Huawei Watch 3 Pro már titán házzal támad.

A Watch 3 Pro pedig rálicitál az üzemidőre: 4G mellett 5 napot, energiatakarékos üzemmódban 21 napot ígér a gyártó. A prémium modell másik két bónusza a titán ház, illetve a pontosabb GPS helymeghatározás. A hivatalos árak egyelőre csak angol fontban ismertek. Az alap Huawei Watch 346,99 fontért (140.000 forint), a Watch 3 Pro pedig 499.99 fontért (200.000 forint) kerül a brit boltokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.