Hirdetés

Kiábrándító a PC-s piac



|

2012. második negyedéve meglehetősen rosszul alakult a PC-s szektor számára.

Hirdetés

Megérkeztek a PC-s piac legfrissebb eredményei, amelyek az áprilistól júniusig tartó időszakot ölelik fel. A Gartner és az IDC piacelemzők egyaránt kiábrándítónak találták a helyzetet, amely 0,1 százalékos visszaesést mutat az egy évvel ezelőtti állapothoz képest.

 

Bár ez az érték nem tűnik soknak, felhívják a figyelmet arra, hogy 2011. meglehetősen rossz év volt gazdaságilag mindenki számára, most pedig jóval több vásárlónak kellene lennie. A Gartner szerint a problémát a különböző régiók gazdasági bizonytalanságai és a fogyasztók igen lecsökkent vásárlási kedve jelentik.

 

 

Míg a Gartner az okostelefonokat és a tableteket hibáztatja a PC-s szektor visszaesése miatt, addig az IDC más véleményen van. Szerintük a Windows 8 októberi érkezésére nagyon sokan várnak, és inkább kivárnak az operációs rendszerre, majd csak a megjelenés után vesznek új gépeket.

 

A HP egyébiránt meglehetősen rossz negyedévet zárt, ugyanis 12,1 százalékos visszaesést könyvelhetett el az eladásait tekintve. A Lenovo ezzel szemben 14,9 százalékkal növelte az értékesítéseinek a számát, de még így sem tudta megelőzni a HP-t - a különbség azonban már csak hajszálnyi, a Windows 8 érkezésééig pedig könnyen az új első számú gyártóvá válhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.