Letisztult dizájn és jó hardver



|

Ez a két dolog jellemzi az ASUS K laptopsorozatának harmadik generációját.

Harmadik generációjához érkezett az ASUS K nevezetű notebookszériája, amelynek első tagjai még 2009-ben látták meg a napvilágot. A sorozat azóta azok kedvence lett, akik az kellemes, minimalista dizájnmegoldások és középkategóriás hardveres felépítés (mindez természetesen elérhető áron) hívei. A harmadik generáció három tagja, a K43, K53 és K73 kódjelű példányok mindegyike az Intel Sandy Bridge CPU-kra épül, emellett pedig játékra is alkalmasak: választástól függően akár 2 gigabájtos videomemóriát is kihasználhatunk. A K73SV és K73E nevű laptopokban kettős merevlemezt találunk, amelyek 500 vagy 750 gigabájtnyi adatot tudnak befogadni egyenként, a K73SC emellett a DirectX 11-et is támogatja. Mindhárom szérián azonos kimeneteket találunk: egy HDMI-kimenet áll rendelkezésünkre, ha a laptopunkat össze akarjuk kötni a tévénkkel; egy VGA-, három USB 2.0-s és két audio jack kimenetet találunk ezenkívül a laptopon.A touchpad kétujjas multitouch-ot támogat, valamint itt is megjelenik a Palm Proof Technology-nak nevezett újítás, miszerint a tapipad a véletlenül, gépelés közben ránehezedő tenyérre nem reagál, így nem okoz nekünk fejfájást az eltűnő szöveg miatt.

A dizájnra sem lehet panaszunk, a fedlap teljes egészében fémből van, taszítja az ujjlenyomatokat, valamint a laptopot kinyitva is fémes hatású műanyagfelületekkel találkozhatunk. Az előzetes képek alapján a billentyűzet gombjai egymástól jól elkülönülnek - ez az ASUS UL30A-t idézi, amely laptopot mi is teszteltük (tesztünk a link alatt olvasható). Összesen hét színben vásárolhatjuk meg a K széria legújabb laptopjait: sötétszürke, zöld, rózsaszín, kék, vörös, fehér és aranyszínű, így mindenki megtalálhatja a kedvenc színét a választékban. Május elejétől várhatók a boltokban, előreláthatólag 149-179 ezer forintért vásárolhatjuk meg őket kiépítéstől függően.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.