Hirdetés

LG BH10LS30 Blu-ray író teszt



|

Gyorsabb, mint a nyersanyag, ami még mindig nem túl olcsó.

Hirdetés

Ma már korántsem olyan meghatározó adataink mentésében az optikai adattárolás. Ennek oka, hogy a mentendő adatmennyiségek jócskán túlhaladták a lemezek kapacitását. Kivételt ez alól csak az írható és újraírható Blu-ray, azaz a BD-R és a BD-RE képez, hiszen ezek egyrétegű változata is 25 GB kapacitást nyújt, a kétoldalas média pedig 50-et. Általában ekkora területen már elférnek az abban az évben előállított irodai dokumentumok vagy az év fotótermése.


Az LG BH10LS30 egy belső, SATA csatlakozású optikai olvasó és író egység, fekete előlappal. A csomagban előzékenyen megtaláljuk a telepítési útmutató mellett még a rögzítéshez szükséges csavarokat, a SATA kábelt és a biztonság kedvéért egy SATA tápcsatlakozó közdarabot is. A mellékelt lemezen a CyberLink író és médialejátszó szoftvereit kapjuk, van még a dobozban egy 6× sebességgel írható BR-R nyersanyag is.

 


Egyértelmű előnye a készüléknek gyorsasága, hiszen képes akár 10-szeres sebességű Blu-ray írásra is. Ilyen címkézésű nyersanyagok egyelőre nem is igazán hozzáférhetőek, de a készülék dícséretesen rugalmasan kezeli a névlegesen lomhább médiát is, a négyszeresen írható BD-R-t például képes nyolcszorosan írni - ha elég gyors a gép és megfelelő az anyag minősége. A BD-RE újraírásnál már nem ilyen gyors, ott tartja magát a standard kétszeres sebességhez. Minden egyéb médiát kellően gyorsan kezel. LightScribe címkézés lehetősége egészíti ki a meghajtót.

 

Nem túl olcsó az LG BH10LS30, de már azért nem jelent extrém anyagi megterhelést ilyen meghajtót választani. Ha szeretnénk nagy felbontású video anyagokat egyetlen optikai médiára menteni, vagy egyszerűen újabb generációs médiára újramenteni régi CD és DVD archívumunkat, akkor megéri a beruházást. Számolnunk kell azonban azzal, hogy hosszú élettartamú, minőségi nyersanyagok még most is drágák.

 

Ha úgy általában sokallnánk a Blu-ray meghajtók és lemezek árát, akkor érdemes körülnéznünk a Blu-ray kombo meghajtók piacán, ezek olyan DVD írók, melyek olvassák a kék lézerrel írt új lemezeket is.

 


Névjegy
- LG BH10LS30
- Forgalmazó: BestByte
- Ár: 31 290 Ft

 

Adatok:
- SATA csatlakozás
- 10× BD-R írás, 8× BD-R DL írás
- 2× BD-RE újraírás
- 16× DVD+R/-R írás, 8× DVD+R/-R DL írás
- 8× DVD+RW újraírás, 6× DVD-RW újraírás, 12× DVD-RAM újraírás

- 48× CD-R írás, 24× CD-RW újraírás

- CyberLink PowerDVD, Power2Go, MediaShow, PowerProducer és YouCam alkalmazások
- Csavarok, SATA kábel és tápkábel közdarab a csomagban

 

Értékelés
LG BH10LS30
Előny: Gyors, kezeli az 50 GB-os médiát
Hátrány: Nem túl olcsó a nyersanyag
Teljesítmény: 5
Szolgáltatás: 5
Ár-érték: 3,5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.