Hirdetés

LG: új tévé és Forma 1 együttműködés



|

A 2009. januárjától életbe lépett egy hosszú távú Formula One együttműködési megállapodás, aminek értelmében az LG "A Global Partner of Formula 1" és a "A Technology Partner of Formula 1" címek tulajdonosa lett.

Hirdetés

Az együttműködés részeként a dél-koreai gyártó kizárólagos megjelenési felületeket és exkluzív marketingjogokat kap a versenysorozattal kapcsolatosan. Arangos cím mellett a gáyrtó magáénak tudhatja az "Official Consumer Electronics, Mobile Phone and Data Processor of Formula 1" címeket is, melyeknek köszönhetően a televíziós közvetítésekkor az időmérésnél, az adatok kijelzésénél láthatjuk az LG logóját.


A Forma-1 versenysorozat támogatáshoz kapcsolódóan világszerte piacra dobja legújabb LCD televízióját az LG LH5000-et, melybe beépítésre került a TruMotion 200 Hz technológia. A Full HD felbontású LG Super IPS panellal szerelt készülék (melybe természetesen azt automatikus háttérvilágítás szabályozás is helyet kapott) az újításnak köszönhetően gyors mozgásokat elmosódás nélkül adja vissza.


„Évek óta tudósítok a futamok helyszíneiről, így számtalanszor éltem át azok páratlan izgalmát. Úgy gondolom, otthonunkban akkor lehet igazán élvezni a közvetítéseket, ha a televíziónk élethűen képes visszaadni az autók gyorsaságát, a dinamikus jelentek sorát, ekkor úgy érezhetjük, hogy a pálya mellől kísérjük végig a versenyeket. Mint a versenyek rajongója örömmel értesültem, hogy az LG legújabb fejlesztése kiválóan alkalmas erre a célra is” – mondta Szujó Zoltán, az RTL Klub sportriportere.

 

hs-lcd-108761.png
 

 


Az LH5000 tervezésekor figyeltek arra, hogy a készülék gyári beállításokkal olyan képminőséget nyújtson, hogy ne kelljen a menü hosszadalmas állítgatásával bajlódni, ugyanakkor lehetőséget adjon a felhasználóknak a finomhangolásra is. A képernyővarázsló (Picture Wizard), az előre beállított AV módok, valamint a „24p Real Cinema” funkciók együttesen optimalizálják az LH5000 képminőségét a különböző programtípusokhoz, így a filmekhez, játékokhoz, sportműsorokhoz egyaránt.


Az említett képernyővarázsló a képernyőre vetített útmutatóval nyújt segítséget a képminőség beállításához a tv szobai környezete, a világítás és a műsorválasztás függvényében. A három előre beállított AV üzemmód a távirányító egyetlen gombjának megnyomásával teszi lehetővé a filmekhez, sportműsorokhoz vagy játékokhoz illeszkedő beállítását. Számos bemenete révén az LH5000 emellett a legújabb digitális formátumokat is támogatja, így többek között HD DivX lejátszására is képes az USB 2.0 csatlakozón keresztül, amely a nagyfelbontású filmek és más videotartalmak lejátszását is megkönnyíti.


Az LG LH5000 beépített hangredszerének és rejtett hangszóróinak tervezésében a Mark Levinson működött közre, míg az LG részéről a „Clear Voice II” technológia került beépítére, ami az emberi hangokat és a párbeszédet teszi érthetőbbé. A Clear Voice legújabb verziója 12 szintű vezérlést kínál, amivel a felhasználók egyéni igényeik szerint állíthatják be, hogy a beszédhangok milyen hangsúllyal érvényesüljenek.


Az LG legújabb LCD tévéje, az LH5000 2009 májusától érhető el a magyar piacon. A 42 inches modell bruttó ajánlott fogyasztói ára 289 990 forint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.