Hirdetés

Megérkeztek az első Chrome OS noteszgépek



|

Régóta készül a Google saját operációs rendszere, mely immár tényleges termékeken is látható.

Hirdetés

A két napos Google I/O rendezvényen többek között bemutatásra kerültek az első, Chrome OS-re épülő eszközök. A Samsung illetve az Acer is előállt saját megoldásával, amelyek hamarosan kereskedelmi forgalomban is megjelennek majd. A június közepén rajtoló termékek között természetesen lesz WiFi-vel, illetve 3G modemmel felszerelt változat is, ahogy azt már a táblagépeknél is megszokhattuk.

 

 

 

 

A árakat illetően sem lepődhetünk meg, ugyanis a 429 dolláros kezdőár több, mint kellemes - legalábbis a Samsung gép esetében. A legfontosabb kérdés a hardvert illetően az akkumulátorok rendelkezésre állási ideje, mely ezen rendszer esetében - ahol ennek komoly reklámértéke van - kiemelten érdekes. A gyári adatok tanulsága szerint akár 8,5 órát is működhetnek ezek a noteszgépek, aktív használat mellett, de videolejátszás közben is több mint 5 órát képes életben maradni.

 

 

 

A Samsung gépében a számításokért egy Intel Core2 Duo N570 felel, mely 1,66 gigahertzen ketyeg. Ezen felül a további részletekre még nem derült fény, de minden bizonnyal a közeljövőben ezek is tisztázva lesznek.

A Google állítása szerint hamarosan további gyártók is beállnak a sorba, bár ez nagyban függhet a rendszer sikerétől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.