Hirdetés

Sony KDL-40HX720



|

Jó képminőség, kedvező fogyasztás, ám egy kissé magas árcédula jellemzi a készüléket.

Hirdetés

Akárhogy meresztettük a szemünket, nem tudtunk belekötni a Sony LCD televíziójába. Az ugyanis remek képminőséget produkál, legyen szó 2D-s vagy 3D-s tartalomról. A jó minőségről a két chippel működő X-Reality PRO képfeldolgozó processzor gondoskodik, amely a netes videókat is fel tudja javítani. Mellette pörgős jeleneteknél fontos szerep hárul a Motionflow XR 400-as interpolációs technológiára, amely másodpercenként 400 kép megjelenítését teszi lehetővé, az EDGE LED háttérvilágítás pedig nagyfokú dinamikus kontraszttal tesz teljessé. A LED-es háttérvilágításnak köszönhetően ráadásul mindehhez kedvező energiafogyasztás társul, a gyártó adatai szerint a készülék átlagos éves áramszükséglete 180 kWh.

 



A KDL-40HX720 akkor ellenben nem remekel, amikor médialejátszóként akarjuk használni. Egyrészt az NTFS fájlrendszert nem ismeri, csak az exFAT-ot, valamint korlátos a konténer és a kodek támogatása. Az MKV-ba csomagolt, valamint az Xvid kódolású videókat például nem tudtuk rajta lejátszani, ráadásul a felirat kezelése sem tökéletes, mivel a rendszer rendkívül vékony betűkészleteket használ.

Minden fontos csatlakozó a rendelkezésünkre áll. A televízió hátlapján és oldalán többek között négy darab HDMI, 2 USB, egy SCART, kompozit és komponens, illetve Ethernet bemenetet rejtettek el a készítők. Habár a készülék Wi-Fi-képes, beépítetten azt nem tartalmazza, így külön kel beszereznünk egy adaptert hozzá, ami nem olcsó. Ez egyébként a többi kiegészítőre is igaz, legyen szó akár egy Skype kameráról, amelynek kezelésére szintén alkalmas a készülék. A Sony okostévé platformját így alaphelyzetben csak LAN-kábelen keresztül tudjuk elérni, amelynek tartalma egyébként meglehetősen gazdag és sokszínű, így érdemes gondoskodni a hálózati csatlakozásról.

 



Adatok:

- 40” Full HD 3D TV
- Dinamikus EDGE LED háttérvilágítás
- 4 HDMI, SCART, Ethernet, kompozit, komponens, 2 USB
- Wi-Fi- és DLNA-képes
- BRAVIA Internet Video
- DVB-T/C és analóg tuner
- Forgalmazó: Sony Central and Southeast Europe Kft.
- Ár: 289 000 Forint
- Web: sony.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.