Hirdetés

Megsérülhetnek a Skylake CPU-k a processzorhűtőktől



|

Az eddigi tapasztalatok szerint a Scythe termékei biztosan érintettek.

Hirdetés

Egyre több olyan jelentés bukkan fel, amely szerint egyes processzorhűtők miatt megsérülnek az Intel Skylake platformra épített processzorai, de néha még az alaplap is. 

Hirdetés

Egyes vélemények szerint az új chipek gyengébb konstrukciók, és nagyobb nyomás esetén megsérülnek. Ezzel kapcsolatban már független teszteket is végeztek, amelyek nagyjából igazolták a feltevéseket. 

A problémával kapcsolatban elsőként az Arctic szólalt meg: szerintük az ő hűtőik egyáltalán nem érintettek, ugyanakkor a PC-k szállításakor javasolják levenni a processzorhűtőt. 

Egyelőre úgy fest, hogy komolyabban csak a Scythe kínálata érintett. A gyártó elismerte a hibát, és újratervezi a rögzítésért felelős mechanizmust. A jelenlegivel az a probléma, hogy bár kompatibilis a Skylake-kel, de nagyobb rázkódás esetén (mint a szállítás) sérülést okozhat. Az Ashura, a Mugen 4, a Mugen 4 PCGH-Edition, a Fuma, a Ninja 4, a Grand Kama Cross 4, a Mugen Max és a Kotetsu egyaránt érintettek. 

A Scythe ennek érdekében új csavarokat oszt minden érintettnek, hogy csökkentse a nyomást. Ehhez ezt az űrlapot kell kitölteni. 

Most értesült a problémáról az Intel is, amely megkezdte a vizsgálatokat. Az előzetes adatok alapján a legtöbb gyártónál nincs gond. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.