Hirdetés

Merevlemez 3,3 centiméterben



|

A Samsung a januári CES szórakoztatóelektronikai kiállításon készül bemutatni legújabb csodafegyverét, a szuperkicsi merevlemezt. A HDD mindössze 1,3 inches lesz, azaz 3,3 centiméteres.

Hirdetés

 

Az utóbbi években a gyártók sok területen az egyre kisebb dolgokat részesítik előnyben - ahogyan a felhasználók is.

 

Természetesen vannak ellenpéldák is, azonban a merevlemezek esetében a fő szempont az, hogy fizikai méretét tekintve minnél kisebb, annál jobb, eközben pedig a lehető legnagyobb kapacitással rendelkezzen.

 

A Samsung egyike azonb gyártóknak, amely időről időre mindig bemutat egy-egy forradalmi, vagy annak tűnő újdonságot. Ilyen most a legújabb merevlemezük is, amely mindössze 1,3 inches, azaz 3,3 centiméter méretű.

 

Ez egy merevlemeznek egészen elképesztő méret, így kíváncsian várjuk, miként fest majd az apróság - a koreai gyártó a 2008-as las vegasi CES szórakoztatóelektronikai kiállításon mutatja be a HDD-t.

 

toshiba_hdd_085.jpg

A Samsung mini HDD-je ettől valamivel nagyobb lesz 

 

Azonban nehogy azt higgyük, hogy ezzel a 3,3 centivel a Samsung a világ legkisebb merevlemezét alkotja meg. A Toshiba idén februárban mutatott be egy még kisebbet (képünkön).

 

Az a merevlemez mindössze 0,85 inch volt, tehát alig több mint 2 centiméter. Bár ez méretben a világ legkisebb HDD-jét jelenti, kapacitásban nem volt sokra képes, hiszen csak 4 és 8 gigabájtos változatokban volt elérhető.

 

Azt nem tudni, hogy a Samsung mekkora tárhelyet szán saját apróságának, az azonban biztos, hogy bemutatnak majd a CES-en még egy 1 TB-s, 3,5 inches RAID Edition merevlemezt, valamint - egy már nem annyira érdekes - 2,5 inches, 320 GB-s HDD-t is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.