Hirdetés

Nagy siker a hibrid merevlemez, ünnepel a Seagate



|

Az SSD-t és HDD-t kombináló Momentus XT-ből már több mint 1 milliót adtak el.

Hirdetés

Bár a Seagate továbbra sem heverte ki, hogy a Western Digital tartós piacelsőséget szerzett a kárukra, most sikerült okot találniuk az ünneplésre. Az SSD-t és HDD-t kombináló hibrid meghajtójukból, a Momentus XT-ből már több mint 1 millió darabot adtak el.

 

A 2010. májusában bemutatott 2,5 hüvelykes adattároló a gyors NAND technológiát és a nagy tárhellyel rendelkező tányérokat kombinálta, így a 7200 RPM-en pörgő 500 gigabájtos adattároló, kiegészítve a 4 GB SLC NAND Flash memóriával gyorsabb bootolást és programbetöltést tesz lehetővé, miközben nagy tárhelyet is biztosít. Emellett az ára sem magas.

 

A Momentus XT meghajtó kapható önmagában, de több notebookban is feltűnt már a piacon (például Alienware M17X és M18X, Sony VAIO VPCSC1AFM/S, Toshiba Satellite E35-S1990X). Az IDC piackutató cég elemzései szerint 2015-re minden negyedik új PC-ben hibrid adattároló teljesít majd szolgálatot. A Seagate az előrejelzéseken felbuzdulva nagy fejlesztésekbe kezdett, és a tervek szerint még az idén bemutatja a következőgenerációs Momentus XT modelleket. 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.