Hirdetés

NanoPi NEO: a Raspberry Pi Zero helyett is jó



|

A kínai FriendlyARM megoldása 8 dollárba kerül.

Hirdetés

Általában az egyes termékekről készült másolatok olcsóbbak az eredeti verziónál, azonban a Raspberry Pi Zero esetében a további akció már kivitelezhetetlen, elvégre eleve 5 dolláros gépről van szó. 

Hirdetés

Az alternatíva rá a kínai FriendlyARM által épített NanoPi NEO, amelynek az ára 8 dollár. A nagy előnye, hogy ténylegesen meg is vásárolható, szemben a manapság elérhetetlen Raspberry Pi Zeróval. Így viszont valódi közösség állhat a NanoPi NEO mögé. 

A NanoPi NEO egy 40 milliméteres lapka, Allwinner H3 1,2 GHz-es, négymagos Cortex-A7-tel, 256 MB RAM-mal, 10/100-as Ethernet porttal, microUSB-vel és microSD-foglalattal. 

Bár a NanoPi NEO ára még szállítással együtt is nagyon kedvező, a jövőbeli támogatások tekintetében nem szabad túl sokat várni a cégtől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.