Hirdetés

Nem lesz NVIDIA GeForce 8900?



|

Helyette még gyorsabb lapkán dolgozik a gyártó.

Hirdetés

A Theinquirer értesülései szerint az NVidia nem készíti grafikus vezérlőt a G81-es grafikus maggal, mely az ATI/AMD Radeon R600 ellenfele lett volna. A feltételezés nem teljesen alaptalan, hiszen eddig semmilyen információ nem került napvilágra az új lapkával kapcsolatban. Az informatikai bulvárlap úgy tudja, hogy a gyártó a már piacon lévő GeForce 8 alapjául szolgáló G80 grafikus mag felhasználásával szeretne egy GeForce 8800 GX2 kiadást készíteni, feltéve, hogy sikerül megoldani a hőelvezetés- és a tápellátás körüli problémákat. A 8800 GX2 hasonlóan a GeForce 7900 GX2-höz két grafikus maggal rendelkezne.

 

A G81 mégsem merülne teljesen feledésbe: a helyette megjelenő 65 nanométeres gyártástechnológiát alkalmazó G9x sorozat a G81 architektúrájára épülne, és GDDR4 memóriákat alkalmazna. Várjuk a további fejleményeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.