Hirdetés

Nincs többé Radeon HD 7850



|

A költségtakarékos kártyát a gyengébb Radeon HD 7790 váltja a kínálatban.

Hirdetés

Az AMD a legújabb videokártyájának, a Radeon HD 7790-nek az érkezését egy korábbi modell nyugdíjazásával kötötte egybe. Ezt a fejleményt a gyártó nem kürtölte szét, sőt, tulajdonképpen meg sem magyarázta, hogy miért vette le a kínálatából az egyik vezérlőt.

A Radeon HD 7850 mindenesetre visszavonult a kereskedelemből. Ennek az oka az, hogy nincsen több olyan GDDR5-ös memóriamodul, amelyet ennél a kártyánál használtak. Sajnos arra nem derült fény, hogy ezeknek miért szüntették be a gyártását. 

A hírek szerint a 2 gigabájtnyi memóriával rendelkező modellek még egy ideig maradnak a forgalomban, azonban az 1 gigabájtos változatokat csak addig látjuk a boltok polcain, ameddig ki nem fogynak a készletek. A Radeon HD 7850 búcsúja kicsit sem örömteli, hiszen egy remek ár-érték arányú videokártyáról volt szó, ami ráadásul még erősebb is volt a HD 7790-nél. Bár így vélhetően sokan kénytelenek lesznek az újabbat választani, a döntés nem biztos, hogy kedvez a gyenge lábakon álló PC-s piacnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.