Hirdetés

Nyomtatás teljes szélességben



|

A jövő olcsó Memjet nyomtatói akár 60 lappal is elkészülnek percenként.

Hirdetés

Egy új, Memjet névre keresztelt nyomtatási technológiával a gyártók olyan, csupán 200 USD körüli árú nyomtatókat tudnak majd készíteni, melyek akár 60 lapot is kinyomtatnak percenként irodai színminőségben. Jövő év elejére várhatóak az első készülékek, melyek „visszafogott", 30 lap/perces üzemmódban fotóminőségre is képesek, de vázlat minőségre váltva 90 lap sem probléma számukra egy perc alatt. A Memjet nyomntatóművek felbontása legfeljebb 1600×1600 dpi lehet majd.

 

 

memjetmedia_printhead.jpg
 

 

 

Az ausztráliai Silverbrook Research – a Memjet kifejlesztője – találmányán már egy évtizede dolgozik. Míg a hagyományos tintatsugaras nyomtatók mozgó fejet használnak, mely fel-alá jár a lap felett, addig a Memjet nyomtatófej (egy tintasugaras fúvókatömb) pont olyan széles, mint maga a papír, így nem kell mozgatni. Ez teszi lehetővé a megdöbbentő sebességet.


A licenc portfóliót és a Memjet nevet birtokló Silverbrook három Memjet vállalkozást hozott létre, hogy hatékonyan piacra vigye a technológiát; ezek a Memjet Home and Office, a Memjet Labels és a Memjet Photo Retail. Ezek célja nem a direkt értékesítés, a Memjet más, jól ismert nyomtatógyártó cégekkel és fotókioszk szolgáltatókkal fog együttműködni a siker érdekében. Eddig a technológiához optimalizált vízfesték jellegű tinták készültek el, a pigmentált változatok fejlesztése még folyik. Először a 10×15 centiméteres fotónyomtatók megjelenése várható, hiszen ezek kisebb fejet igényelnek és a már kifejlesztett vízfesték jellegű (dye based) tintát használják.

 

 

memjet1.jpg
 

 

Az új technika egyelőre csak bemutató szinten létezik, demó videók megtekinthetők a Memjet weboldalán (lásd a linkek között).


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.