Hirdetés

Panasonic: 100 GB-os, újraírható BDXL-lemez



|

A Panasonic bemutatta első újraírható BDXL-lemezeit, melyek kapacitása 100 GB.

Hirdetés

Az elmúlt évben a Blu-ray lemezformátumnak közel sem sikerült kiváltania a DVD-ket a felhasználóknál, ennek pedig leginkább az előző lemezek és írók magas ára az oka. Ennek fényében meglepő lehet a BDXL szabvány terjedése, amely már 100 és 128 gigabájtos tárhelyet is lehetővé tesz.

 

A szabvány megjelenését követően sorozatosan érkeztek a BDXL-meghajtók, némelyik tudott írni is, némelyik nem. A Panasonic úgy döntött, tovább lép a formátum evolúciójában, és bemutatta az első újraírható BDXL-lemezét. A háromrétegű BD-RE XL korong új tulajdonsága természetesen hátránnyal is jár, ugyanis az újraírható modell a simánál is drágább, pedig már az is igen kevés felhasználó költségvetésébe fér bele.

 

A Panasonic újdonsága Japánban április 15-től kapható, 10 000 jenért (22 200 forint). BDXL-írót jelenleg a Buffalo, az I-O Data és a Pioneer kínál a piacon. Ilyen árak mellett azonban érdemes lehet alternatívaként flash drive-ra vagy külső merevlemezre is gondolnia annak, aki sok adatot szeretne tárolni, és esetleg később módosítani.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.